Blog

Genoten van de team relay op het WK

Gisteren avond was het een groot spektakel op het parcours in Nove Mesto. Ik deed voor het eerste mee aan de team relay. Wat een gaaf onderdeel is dat!
Samen met Michiel van der Heijden (Elite), David Nordeman (Onder 23) en Marc Bouwmeester (Junior) waren we een jong maar heel ambitieus team. 

160630_00186_by_Kuestenbrueck_CZE_NoveMesto_XCR_WCh_Tauber
Michiel moest achteraan starten. Hij wist al snel een paar plekjes op te schuiven en na één rondje als 10e David aan te tikken om de inhaalrace voort te zetten. Ik was toen nog bezig met mijn warming up en kreeg van Michiel te horen dat het rondje er erg glad bij lag. Het was hier de afgelopen dagen prachtig weer maar vlak voor de start kwam het met bakken uit de hemel. 
"Prima, niet al te gek doen in de afdalingen dus."

David reed ijzersterk en wist verder op te schuiven naar een 7e plaats. Ik stond bij het wisselhek te wachten (zie foto) en kon zijn race heel mooi volgen op het live beeldscherm. Achter Hongarije reed hij de wisselzone in. 
Bij de start wist ik al snel de Hongaarse dame te passeren en ik voelde meteen dat ik een heel mooi ritme te pakken had. Het klimmen ging super goed! Alle gaatjes die de mannen voor ons hadden opgebouwd werden dicht gereden. Blijkbaar lag het niveau van de dames erg dicht bij elkaar en het werd een oerspannende wedstrijd. Ik fietste op mijn limiet. 
Bij het ingaan van de rockgarden reden de Australische Peta Mullens en ik zij aan zij en liet ik me iets te veel opjagen waardoor ik een stuurfoutje maakte, wat een nare crash tot gevolg had. Ik landde hard op mijn heup. Gelukkig kon ik opstaan en de rockgarden af rennen maar ik verloor daarmee wel gelijk 3 plaatsen. 
Toen ik eenmaal weer lekker in mijn ritme zat, wist ik weer een aantal dames te passeren en kon als 5e Marc aantikken voor het laatste rondje. 
Ook Marc reed een hele nette ronde. Hij fietste tussen veel Eilte mannen (elk team mag zijn eigen volgorde bepalen) en wist zich goed staande te houden. Hij sloot voor Nederland deze team relay af met een 9e plaats. 

Ik was gesloopt. Eén zo'n rondje voelt zo anders dan hoe je het in een individuele wedstrijd rijdt. Je gaat er volle bak tegenaan en hebt geen seconde te verliezen. Maar dit is wel echt een onderdeel waar ik van houd!  
Ik zit helaas onder de schrammen en kneuzingen van mijn val maar heb nog even de tijd om daarvan te herstellen. Zondag gaan we er weer tegenaan!