Blog

Lijmpogingen in wedstrijd Heubach

Het eerste voorzichtige succesje tussen de elite dames is behaald. Ook al waren niet alle elite dames aanwezig, de meiden waar ik me afgelopen zondag tussen wist te rijden waren absoluut niet de minsten. 

Dit weekend in Heubach was het parcours één grote modder boel, een omstandigheid waar ik me zeker niet onprettig bij voelde. Al bij het inrijden liep elk rondje steeds beter en hield de modder mij niet tegen. De dag voor de start was het weer nog prima maar vlak voor mijn start kwam het met bakken uit de hemel. 

Heubach
Bandenkeus was onder deze omstandigheden van essentieel belang. Ik koos mijn meest grove band vóór, (de Hornet van Chaoyang) met een zo laag mogelijke spanning. 
Bij de start kwam ik goed mee. Ik begon de klim op ongeveer de 7e plaats maar merkte al snel dat het me heel makkelijk afging. Zo begon ik langzaam naar voren door te schuiven tot ik tot mijn verbazing op de 2e positie fietste terwijl ik nog altijd niet erg buiten adem was. Terwijl ik in mijn race modus zat besefte ik me even niet dat dat natuurlijk kwam doordat ik net een hoogtestage achter de rug had.
Goed, positie 2 dus. Ik probeerde aan te haken bij Gunn-Rita Dahle maar deze dame is een flink pak te sterk voor mij. De daarop volgende ronden kon ik iets minder lekker klimmen en verloor ik een aantal plaatsen. Hier begon lijmpoging mummer 1. Ik probeerde zo veel mogelijk in het wiel te blijven van de meiden voor mij. Dit lukte uitstekend in het steile deel van de klim en nog beter in de afdaling. Maar in het valsplatte gedeelte van het parcours had ik moeite en moest ik de dames na 4 ronden te hebben gereden toch uit het zicht verliezen. Iets waar ik erg van baalde maar waar ik me niet voor hoefde te schamen want dit waren één voor één erg goede rijdsters. 

Ondanks dat het parcours en de modder mij wel lagen maakte ik hier en daar wel foutjes en moest ik regelmatig even een voetje aan de grond zetten. 
Nadat ik had geklommen en ongeveer 10 min in het zadel op mijn pedalen had lopen stampen, maakte ik kennis met lijmpoging nummer 2 van deze wedstrijd; ik zat door de hoeveelheid modder onder mijn billen, compleet aan mijn zadel vast gekleefd!
😅

Na deze twee lijmpogingen kwam ik als 7e over de finish. Ik ben zeer tevreden over grote delen van mijn race. In zo'n wedstrijd tussen de elite dames kan ik goed zien in welke delen ik nog kan verbeteren. Daar ga ik lekker aan werken tot de volgende wedstrijd -het WK in Tsjechië- en zo ga ik zorgen dat mijn lijmpoging aan die achterwielen de volgende keer nog beter slaagt.