Blog

Mijn eerste EK ervaring

Mijn eerste EK is inmiddels achter de rug. De pech van vorige week ben ik al lang weer vergeten want dit was een super wedstrijd!!

_DSC6008
Mijn eerste EK is inmiddels achter de rug. De pech van vorige week ben ik al lang weer vergeten want dit was een super wedstrijd!!

Op dinsdag kwamen we aan met een groep van 11 Nederlandse renners die allemaal zouden deelnemen aan het EK. Voor de meesten was het niet de eerste keer dat ze op een EK zouden gaan deelnemen maar voor mij was het helemaal nieuw. Het was even de kat uit de boom kijken en de eerste dag liep het verkennen van het parcours dan ook nog niet helemaal lekker. Daarbij kwam dat het ook nog eens 37 graden was en dat maakte het echt pittig.
Gelukkig kwam ik de dagen daarna beter in mijn ritme en werd het minder heet.
Op zaterdag stond ik samen met mijn landgenote Annemarie aan de start van de onder23 dames categorie.

De start was bergop en ook in de rest van het parcours zat veel klimwerk. Het was een echt old school parcours. Steile klimmen en gras achtige ondergrond.
Gelukkig voor mij begon het een paar uurtjes voor de start hard te regenen waardoor het geen snel maar juist lastig en glad terrein werd.
Ik was bij de start slecht weg en zag Annemarie in de kop van de groep aan de horizon verdwijnen. Echter kon ik al heel snel een aantal meiden inhalen en wist ik me te herpakken.
Net als vorige week maakte ik weinig fouten en kon ik rond de 12e, 13e plaats fietsen. Ik hield mijn tempo constant en werd hierbij goed geholpen door de vele aanmoedigingen die ik kreeg.
Elke ronde zag ik mijn voorganger, die op de 11 plaats reed, heel moeizaam de berg op lopen (dat stuk was on fietsbaar geworden door de modder). Ik kon telkens nog rennen waardoor ik wat tijd op haar won. Aangezien dat de laatste kilometer voor de finish was, heb ik in de laatste ronde alles gegeven om zo hard als ik kon die berg op te rennen. Helaas was het net niet voldoende en finishte ik op een tevredenstellende 12e plaats.

Dit was niet alleen een hele goede wedstrijd met weinig fouten, de 12e plaats leverde me ook nog eens een kwalificatie op voor het WK! Deze zal worden verreden op 4 september in Andorra.