Blog

Begin met dubbele winst in Griekenland

We zijn om en na bij de helft van een intensief wedstrijdblok in Griekenland. Via deze weg doe ik een kort verslag van wat er tot nu toe allemaal is gebeurd.

Inmiddels heb ik 18 rondes op het parcours van het eiland 'Salamina' gereden en zijn er nog hetzelfde aantal te gaan in wedstrijd verband. Klinkt wat vreemd he? In meerdere opzichten zijn dit wat aparte races voor mij. Ten eerste koers ik eigenlijk nooit op de mountainbike in oktober, ten tweede rijden we in totaal 36 rondjes op hetzelfde parcours en ten derde moet ik de wedstrijden wat tactisch indelen omdat ik mezelf enigszins moet sparen met zo veel races in een kort tijdsbestek.
Het klinkt misschien wat eentonig maar ik vind het verrassend leuk! Misschien helpt het een klein beetje dat ik tot nu toe 100% van de verreden wedstrijden heb gewonnen.

8EC5A6F4-0824-42EC-ABE6-923CAA475CA9

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd had ik geen idee wat mijn eigen niveau zou zijn ten opzichte van de andere rijdsters. Ik besloot na de start de kat uit de boom te kijken. We bleven korte tijd als groep bijeen maar al heel snel peerde een jonge Deense rijdster er tussenuit. Ik had het vermoeden dat ze sterk zou zijn. Ik voelde me erg goed dus ik ging direct in de achtervolging. De daaropvolgende ronden heb ik het vooral tactisch aangepakt en kon ik (heel eerlijk gezegd) onder het mom van 'eerst een ander zijn bordje leeg eten' winnen. Dat was mooi. Maar ik vind het mooier om echt hard te moeten werken voor een overwinning dan een tactisch spel te spelen (ook al is dat ook onderdeel van de race). Deze overwinning gaf me vertrouwen maar de dag erop wilde ik mezelf toch even wat meer uittesten. Ook dat slaagde. Ik voelde me nog wat beter dan de dag er voor en ik kon na (wederom) een achtervolging op de Deense een flink gat slaan tot aan de finish. Nog een overwinning op zak dus!

Dit alles gebeurde afgelopen afgelopen zaterdag en zondag. Maandag hadden we tijd om de batterijen op te laden en mentaal de ontspanning op te zoeken. Zo veel races op een rij vraagt een goede focus en een dagje vrij is dan best welkom. Ik kan je vertellen dat dat is gelukt! Een kort ritje met de auto en een vaartochtje naar het vasteland en we stonden midden in het oude Athene. Ik vond het zeer indrukwekkend wat daar te zien was en wat de Grieken zo veel duizenden jaren geleden hebben gebouwd. Natuurlijk konden we het Olympisch stadion niet overslaan.

7C3A6607

Zoals je leest is het tot nu toe goed gegaan en behaal ik de doelen. Ik wilde hier graag een wedstrijd winnen, mezelf uittesten en punten voor de UCI ranglijst scoren. Tot nu toe is dit allemaal gelukt. Maar er zijn nog een paar races te gaan waar ik erg naar uitkijk. Morgen, overmorgen en zondag worden de benen weer getest en hoop ik nog wat doelen te behalen. Ik houd jullie op de hoogte.