Blog

De verwinning in Sittard

Als ik deze blog schrijf is hel alweer maandag ochtend maar ben ik nog steeds aan het nagenieten van mijn eerste overwinning op de mountainbike.Sittard16-05-15
Als ik deze blog schrijf is hel alweer maandag ochtend maar ben ik nog steeds aan het nagenieten van mijn eerste overwinning op de mountainbike ooit.
Het was gisteren precies een week voor mijn debuut op de world cup. Zodoende is dit een belangrijke overwinning om zowel mentaal als fysiek het goede gevoel te krijgen.
Ik stond aan de start met een pittige warming-up in mijn benen want ik wist dat de start, die bergop was, anders heel hard zou aankomen. Nu ging de start goed en ging ik als 3e vrouw de eerste singletrack het bos in. Annemarie ging er heel erg hard vandoor en ik moest alle zeilen bijzetten het gaatje tot haar te dichten en de tweede plaats in te nemen. Vanaf dat moment zijn we samen weg gereden en kregen we uiteindelijk een dikke minuut voorsprong op Lizzy Witlox, die hier overigens een sterke wedstrijd reed. Annemarie en ik werkten goed samen en als ik achter haar aan fietste kon ik van haar leren. Ze heeft veel ervaring en kon op dit parcours erg mooie lijnen rijden.
Wel merkte ik dat ik de hele wedstrijd fris en geconcentreerd kon blijven. Mijn benen voelden uitstekend.
Zodoende besloot ik in de laatste halve ronde in de klim te demarreren. Ik sloeg (eigenlijk tot mijn verbazing) een flink gat en kon solo over de finish rijden.
Het was een prachtige wedstrijd: mooi weer, leuk parcours, vele aanmoedigingen, stoere overwinning, kleurrijke bos bloemen, goed gevoel