Blog

Mooie uitslag KPN cup 3

DSC_3346

Met weer een aantal enthousiaste fans langs de kant en de goede wedstrijd van vorige week in mijn achterhoofd stond ik met veel vertrouwen aan de start van de derde marathon in Utrecht.

Met weer een aantal enthousiaste fans langs de kant en de goede wedstrijd van vorige week in mijn achterhoofd stond ik met veel vertrouwen aan de start van de derde marathon in Utrecht.

De eerste paar ronden had ik weer een klein beetje moeite om een mooie plaats te kunnen vinden maar na een ronde of 10 merkte ik dat ik makkelijk naar voren was gereden en kon ik de wedstrijd iets beter overzien. Bovendien schaatste ik een groot deel van de wedstrijd vlak voor mijn ervaren teamgenote Marjan die me zo nu en dan toe riep wat ik het beste kon doen.

Er waren heel wat uitloop pogingen en uiteindelijk kregen Rixt Meijer en Lisa van der Geest een ronde voorsprong op het peloton. Gedurende de wedstrijd was er veel verschil in snelheid waardoor het fijn was dat ik iets meer voorin het peloton zat en zo vlogen de ronden voorbij.

Ineens stonden er nog maar twintig ronden op het bord. Ik voelde me goed maar wist dat ik niet voorin mee zou kunnen doen met de snelle dames in de eindsprint.
Een ronde voor het einde zat ik op de 4e plaats in het peloton. Ik keek naar achteren en zag dat de snelle dames aanstalten gingen maken ons buitenom voorbij te sprinten. Om niet in het gedrang te komen tussen de boarding en rijders koos ook ik voor de buitenbocht. Een goed besluit. De dames vlogen me om de oren maar ik zat wel direct in hun windschaduw. Zo kon ik redelijk mee schaatsen. Ik merk dat ik nog lang niet aan hun topsnelheid kan komen maar het was mooi dat ik er zo dicht achter zat. Ik finishte als vijftiende en daarmee behaalde ik voor het eerst punten voor het klassement en bovendien was het goed voor een derde plaats bij de jongeren (en een 6e plaats in het jongerenklassement).