Blog

Debuteren in topdivisie met vallen en opstaan

Om 6 uur lag het ijs op de Jaap Eden baan in Amsterdam er heel erg slecht bij. Het was 24 graden en zodoende zag je de betonnen vloer door het ijs heen. Het was tot dan toe ernstig de vraag of we zouden kunnen starten. Toch had de ijsmeester het ijs om 7 uur goed genoeg weten te prepareren (respect!!) dat ik mijn debuut in de topdivisie waar kon gaan maken. Met een hoop publiek, een dweil orkest en lampjes langs de baan was het een sfeervol tafereel.


img_5126

Lees meer...

Mooie uitslag KPN cup 3

DSC_3346

Met weer een aantal enthousiaste fans langs de kant en de goede wedstrijd van vorige week in mijn achterhoofd stond ik met veel vertrouwen aan de start van de derde marathon in Utrecht.

Lees meer...

6e plaats tilburg

Na een mooie week op trainingskamp te zijn geweest hier dan eindelijk verslag van de marathon van vorig weekend. Een wedstrijd met opnieuw succes!

Ook deze zaterdag bleef het peloton bij elkaar. Er waren heus wel pogingen tot het vormen van een kopgroep maar niets hield stand. Twee keer probeerde ik mee te springen met zo’n groepje maar beide keren was het resultaat alleen maar vermoeidheid zonder beloning. Helaas. “Dit gaat ten koste van mijn eindsprint” dacht ik nog. Maar niets was minder waar. Met nog 5 ronden te gaan ben ik naar voren gereden en ging het tempo flink omhoog. Ik schaatste in de 7e positie. Een perfecte plek voor de eindsprint. Een ronde voor het eind zette Foske en Lisa alles op alles en reden de twee dames op kop voorbij. Even dacht ik dat ik kon volgen maar met nog 250 meter moest ik ze toch laten gaan. Ik heb alles gegeven en finishte als 6e. Dan kan ik dus toch best een beetje sprintenHappy. Niet van mezelf verwacht.
Na de wedstrijd ben ik met een deel van onze ploeg naar een hotel in Eindhoven gereden om de volgende ochtend vroeg op het vliegtuig te stappen naar de zon van Girona.
10704414_674724312626627_1606907774914463002_o