Blog

KPN cup Haarlem. PODIUM!!

Gisteren schaatste ik mij voor de eerste keer op het podium in de KPN cup.
In mijn geboortestad Haarlem maakte ik me op voor mijn alweer 3e schaatswedstrijd van het seizoen. Ik voelde me goed, ondanks dat ik afgelopen week wat zwaarder had getraind.
Het begin van de wedstrijd was erg onrustig en ik merkte al gauw dat veel rijders uit waren op een ontsnapping. Het was demarreren, stilvallen en opnieuw demarreren. Hierdoor liepen de eerste ronden van de wedstrijd niet erg lekker. Wat dat betreft ben ik meer gebaat bij een constant maar hoog tempo.
Gelukkig reden een aantal van mijn ploeggenoten ook mooi voorin waardoor we elkaar hier en daar konden helpen.
Utrecht14-11-15(2) copy
Lees meer...

Succes op mijn thuisbaan

Op mijn fiets reed ik gisteravond richting Thialf voor de tweede marathon cup.
Ik had enorm veel zin in deze thuiswedstrijd.

Om 7 uur stond het hele peloton weer klaar voor de start. Ik had twee belangrijke doelen voor deze wedstrijd. Nummer één was blijven staan en mijn tweede doel was dat ik ging proberen beter voorin het peloton te blijven zitten. Beide niet heel eenvoudige doelen. Valpartijen komen in de marathon vaak voor en helaas gebeurt het regelmatig dat je per ongeluk door een ander onderuit wordt gehaald.
DSC_2366Lees meer...

7e bij KPN cup Hoorn

Op alweer de 6e KPN cup in Hoorn wist ik afgelopen weekend mijn beste prestatie van dit seizoen te behalen.
De wedstrijd was al in het begin redelijk snel en ook nu kon ik mooi met de kop van het peloton mee rijden. Ik begin de rijders in het peloton ondertussen een heel klein beetje beter te kennen. Dat is wel handig want als er iemand in de aanval gaat wil je weten of de aanval kans maakt of niet. Ik kan dat nu iets beter inschatten maar nog niet goed genoeg. Helaas is dat toch een kwestie van tijd en veel marathons rijden.

Lees meer...

Zwemmen tussen kopgroep en peloton

Dit weekend weer een marathon lekker dicht bij huis. Ik zag al snel dat het ijs er niet erg goed bij lag. Grote scheuren op zowel het rechte stuk als in de bocht. En helaas precies op de plaatsen waar ons peloton met 40 km per uur, 70 ronden lang overheen zou stormen. Dit ging natuurlijk niet goed. Al in ronde 10 lag er een aantal meiden op het beton van het middenterrein. Gelukkig had ik al gauw door aan welke kant ik de scheuren het best kon ontwijken.
DSC_3397
Lees meer...

trainingsstage naar de zon

Gisteren zijn we terug gekomen uit een mooi en zonnig Spanje. Je kunt gerust zeggen dat het in Nederland niet bepaald buiten-fiets weer was dus vandaar dat wij onze kilometers hebben gemaakt in de omgeving van het stadje Girona.
Met de meidenploeg en onze ploegleider hebben we in totaal ongeveer 500 km gefietst in 5 dagen. Twee keer een pittige lange rit en 3 keer een wat kortere.

We werden begeleid door ex-prof wielrenner Paul Kneppers. Hij maakte een goed schema, gaf ons tips en begeleidde ons door de bergen. Ik heb niet alleen gewerkt aan mijn basisconditie voor de Weissensee die over een dikke maand zal worden verreden maar ook nog eens geoefend met het staan op mijn pedalen als voorbereiding op de mountainbike wedstrijden. Een trainingskamp met dubbele winst dus.

IMG_6123

Terwijl ik dit schrijf zit ik nog steeds uit te puffen op de bank en te herstellen van afgelopen week maar de topvorm zit al op me te wachten Winking Lees meer...

Eerste ervaringen in de kopgroep

Gisteren maakte ik voor het eerst kennis met de kopgroep in de marathon op ijsbaan Twente.NKgroningen

Lees meer...

Weissensee, natuurijs!!

_DSC4765 - versie 2

Tot voor kort had ik in mijn hele leven in totaal misschien 2 uur op natuurijs geschaatst. Dat is deze week echter vervijfvoudigd.
Afgelopen week is heel marathon-schaatsend Nederland daar de Weissensee afgereisd. Door ons als wedstrijdrijders worden er verschillende wedstrijden verreden. De belangrijkste wedstrijden zijn de Aart Koopmans Memorial, Het open NK en tot slot de alternatieve elfstedentocht (200km).
De 200km is naar mijn menig nog iets te veel voor mij als jongste rijder dus besloot ik die uitdaging te bewaren voor een ander jaar.
In een dorp vol schaatsers zaten wij met ons team in een gezellig Oostenrijks hotel. Lekkere bedden en goed eten als voorbereiding op de wedstrijden.

Lees meer...