Blog

3 x 3 = 3

Wellicht een bijzondere titel voor een wedstrijdverslag. De uitleg: gisteren wist ik tijdens de World Cup in Lenzerheide weer een 3e plaats te bemachtigen! Dat is inmiddels de derde 3e plaats op rij in de World Cup serie. Ondanks dat ik de eerste van de serie in Australië niet heb gereden, sta ik inmiddels op een 3e plaats in het algemeen klassement!

Goed, tot zover het klassement. Hierbij het verslag van deze spannende race in de prachtige Zwitserse bergen.
Vanaf het WK in Tsjechië zijn we met het team direct naar Lenzerheide gereden. Lenzerheide is een wintersportdorp en ligt op 1500m hoogte. Doordat ik vorige maand op hoogtestage ben geweest kon ik meteen lekker op het parcours gaan trainen en hoefde zo niet te acclimatiseren. Op het parcours voelde ik meteen dat ik weer lekker op mijn fiets zat; iets wat op het WK een beetje miste.


160528_31282_by_Sigel_FRA_La Bresse_Training_Tauber
Lees meer...

Het podium herhaalt zich in World Cup La Bresse

Ik had al heel erg gehoopt dat de woorden 'herhaling' en 'podium' in de titel van deze blog zouden staan. Wat was dat spannend! Vorige week verraste ik mezelf compleet met een derde plaats in de World Cup Dames U23 en ik had geen flauw idee of ik dat nog een keer zou kunnen laten zien of dat het enkel een uitschieter was geweest. 

Het parcours in het Franse La Bresse kende één lange klim omhoog en één prachtige, technische afdaling. Zo'n soort parcours had ik nog nooit gereden dus was het inschatten of dit mij goed zou liggen. Tijdens het inrijden voelde het prima en technisch had ik de meeste dingen al snel onder de knie maar ik zag ook nog veel verbeterpunten. Dit was een van de
mooiste maar ook uitdagendste parcoursen die ik heb gereden. Er zat geen moment rust in het rondje en scherp bijven was cruciaal op dit parcours. De grote rotsen en keien waren moeilijk te fietsen (vooral bij nattigheid) en gevaarlijk omdat je makkelijk lek rijdt op de scherpe punten.

LaBresse28-05-16(3)

Lees meer...

Bad Sackingen; de ruggen van grote namen

Bad Säckingen. Vorig jaar ben ik hier het seizoen geëindigd en dit jaar is het mijn derde wedstrijd van de zomer. Het parcours lag dus nog vers in mijn geheugen.

Vanochtend stond ik in de startopstelling niet erg voorin en keek ik tegen de ruggen aan van een hoop grote namen. Vandaar dat ik ook best wel gespannen was voor de race.
Ik probeerde snel te starten omdat de startklim hier erg kort is en je al meteen een single track op moet draaien. Eigenlijk lukte het me niet om zo snel te starten als ik had gewild. De opstopping aan het begin van de singletrack was best lastig maar gelukkig was iedereen rustig en kon ik al snel, maar wel ver achterin, weer op mijn fiets springen.

_DSC6575
Lees meer...

De smaak van de overwinning

Mijn kleding zit onder de modder. De ruitenwissers van de auto zijn versleten. Het doucheputje zit verstopt maar een mooie beker met het nummer 1 staat nu in mijn prijzenkast!
Kortom, ik ben weer thuis na een erg succesvol weekend in Engeland.

Screen Shot 2016-04-04 at 15.15.58Lees meer...

Goede race in Cyprus

Vanochtend stond ik tussen behoorlijk ervaren rijdsters aan de start van de wedstrijd in Cyrpus. Tevens voor mij ook de start van mountainbike seizoen 2016 en voor het eerst in de Habitat kleuren.

Het parcours hier op Cyrpus is te beschrijven als lang klimmen en lang dalen, rotsachtige en technische trails. Ik vond het geen gemakkelijk rondje maar dat gold denk ik wel voor iedereen. Ik had afgelopen week mijn mountainbike gevoel weer te pakken en stond met vertrouwen aan de start.

voroklini06-03-16(1)

Lees meer...

team Habitat in Cyprus

Ons team verblijft inmiddels alweer een week in Cyrpus. De mannen hebben er al een meerdaagse wedstrijd op zitten en komende zondag sta ik voor mijn eerste wedstrijd van het seizoen aan de startlijn.

Voor mij is dit trainingskamp een compleet nieuwe ervaring. Met hele goede begeleiding, een heerlijk zonnetje om te trainen en super teamgenoten heb ik niets te klagen.
Gelukkig gaat mijn conditie weer snel vooruit door de hoge kwaliteit trainingen die ik hier kan leveren. Op naar de wedstrijden dus!Pasted Graphic 1
Lees meer...