Blog

tsjechisch publiek gaat uit zijn dak, ik word 6e op het wk

Wat een wedstrijd, wat een publiek en wat een parcours. Het was een heel bijzonder WK voor mij gisteren in het Tsjechische Nove Mesto. 

Natuurlijk wist ik hoe bijzonder het is om als mountainbiker over het parcours van Nove Mesto te rijden. De moeilijke rockgardens, vele wortels, lastige bochten en het uitzinnige publiek waren me nog goed bijgebleven na de world cup die ik hier vorig jaar reed. 

Zondagochtend stond ik met extra drive aan de start van mijn 2e wereldkampioenschap maar had nog geen idee in welke vorm ik precies was. Deels met veel vertrouwen omdat ik me sterk voelde en deels met twijfels omdat ik al meerdere keren was gevallen op de rockgarden. Ik was hoe dan ook klaar voor een knallende wedstrijd!

NoveMesto03-06-16
Lees meer...

Genoten van de team relay op het WK

Gisteren avond was het een groot spektakel op het parcours in Nove Mesto. Ik deed voor het eerste mee aan de team relay. Wat een gaaf onderdeel is dat!
Samen met Michiel van der Heijden (Elite), David Nordeman (Onder 23) en Marc Bouwmeester (Junior) waren we een jong maar heel ambitieus team. 

160630_00186_by_Kuestenbrueck_CZE_NoveMesto_XCR_WCh_Tauber
Lees meer...

Geselecteerd voor het WK Tsjechië

Volgende week is het al zover! Dan zullen we met een groep van 12 mountainbikes Nederland gaan vertegenwoordigen op het WK in Nove Mesto - Tsjechië.
De opening van dit super mooie evenement is op woensdag 29 juni. Zelf zal ik aan de start verschijnen bij de Cross Country wedstrijd Dames Onder 23 op zondag 3 juli.

Anne_Tauber_World_Cup_Nove_Mesto_2015_Copyrigh_OBeart_VojoMag-1
Foto van mijn eerste world cup vorig jaar in Nove Mesto: http://www.vojomag.com/world-cup-xc-1-u23-rissveds-princesse-de-nove-mesto/

Lees meer...

Super sterk op het EK in Huskvarna

Ik ben nog steeds een beetje verbaasd over mijn prestatie: gisteren wist ik een 7e plaats te behalen op mijn 2e EK mountainbiken!
Waar ik vorig jaar op het EK als 12e over de meet kwam wist ik nu een paar plaatsen te verbeteren.


HusqvarnaEK-07-05-16.2
Photo: Photopress.be
Lees meer...

Geselecteerd voor het EK in Zweden

Over dik 2 weken zal ik Nederland vertegenwoordigen op het EK in Zweden! Vanochtend kreeg ik het verheugende nieuws dat ik, net als vorig jaar, deel uit mag maken van de Nederlandse selectie.

Samen met:
4 elite heren (Mathieu van der Poel, Rudi van Houts, Michiel van der Heijden, Hans Becking)
3 Onder 23 heren (Milan Vader, Roel van der Stegen, David Nordemann)
1 junior heer (Marc Bouwmeester)
2 mannen voor het sprint onderdeel 'eliminator' (Jeroen van Eck, Guus olde Monnikhof)
1 Elite dame (Anne Terpstra)
en 1 andere Onder 23 dame (Annemarie Worst)
zal ik mijn beste 'ik' laten zien in het Zweedse plaatsje Husqvarna.

Op de website van de KNWU blikt bondscoach Tim Heemskerk alvast vooruit: “We hebben een sterke selectie aan de start staan bij het EK, maar er hangt deze keer meer van de prestatie af dan alleen medailles. Voor Hans Becking, Mathieu van der Poel, Michiel van der Heijden en Anne Terpstra wordt het EK een cruciale wedstrijd, waarbij ze een belangrijke kans krijgen om te voldoen aan de Olympische norm door een top-10 klassering te rijden. Mathieu is zijn eerste jaar als mountainbiker heel sterk begonnen. Ik heb heel veel vertrouwen in deze groep!”

We gaan er alles aan doen om dit waar te maken!
AndorraLift


Lees meer...