Blog

Debuteren in topdivisie met vallen en opstaan

Om 6 uur lag het ijs op de Jaap Eden baan in Amsterdam er heel erg slecht bij. Het was 24 graden en zodoende zag je de betonnen vloer door het ijs heen. Het was tot dan toe ernstig de vraag of we zouden kunnen starten. Toch had de ijsmeester het ijs om 7 uur goed genoeg weten te prepareren (respect!!) dat ik mijn debuut in de topdivisie waar kon gaan maken. Met een hoop publiek, een dweil orkest en lampjes langs de baan was het een sfeervol tafereel.


img_5126

Lees meer...

Succes op mijn thuisbaan

Op mijn fiets reed ik gisteravond richting Thialf voor de tweede marathon cup.
Ik had enorm veel zin in deze thuiswedstrijd.

Om 7 uur stond het hele peloton weer klaar voor de start. Ik had twee belangrijke doelen voor deze wedstrijd. Nummer één was blijven staan en mijn tweede doel was dat ik ging proberen beter voorin het peloton te blijven zitten. Beide niet heel eenvoudige doelen. Valpartijen komen in de marathon vaak voor en helaas gebeurt het regelmatig dat je per ongeluk door een ander onderuit wordt gehaald.
DSC_2366Lees meer...

Mooie uitslag KPN cup 3

DSC_3346

Met weer een aantal enthousiaste fans langs de kant en de goede wedstrijd van vorige week in mijn achterhoofd stond ik met veel vertrouwen aan de start van de derde marathon in Utrecht.

Lees meer...

7e bij KPN cup Hoorn

Op alweer de 6e KPN cup in Hoorn wist ik afgelopen weekend mijn beste prestatie van dit seizoen te behalen.
De wedstrijd was al in het begin redelijk snel en ook nu kon ik mooi met de kop van het peloton mee rijden. Ik begin de rijders in het peloton ondertussen een heel klein beetje beter te kennen. Dat is wel handig want als er iemand in de aanval gaat wil je weten of de aanval kans maakt of niet. Ik kan dat nu iets beter inschatten maar nog niet goed genoeg. Helaas is dat toch een kwestie van tijd en veel marathons rijden.

Lees meer...

Zwemmen tussen kopgroep en peloton

Dit weekend weer een marathon lekker dicht bij huis. Ik zag al snel dat het ijs er niet erg goed bij lag. Grote scheuren op zowel het rechte stuk als in de bocht. En helaas precies op de plaatsen waar ons peloton met 40 km per uur, 70 ronden lang overheen zou stormen. Dit ging natuurlijk niet goed. Al in ronde 10 lag er een aantal meiden op het beton van het middenterrein. Gelukkig had ik al gauw door aan welke kant ik de scheuren het best kon ontwijken.
DSC_3397
Lees meer...

6e plaats tilburg

Na een mooie week op trainingskamp te zijn geweest hier dan eindelijk verslag van de marathon van vorig weekend. Een wedstrijd met opnieuw succes!

Ook deze zaterdag bleef het peloton bij elkaar. Er waren heus wel pogingen tot het vormen van een kopgroep maar niets hield stand. Twee keer probeerde ik mee te springen met zo’n groepje maar beide keren was het resultaat alleen maar vermoeidheid zonder beloning. Helaas. “Dit gaat ten koste van mijn eindsprint” dacht ik nog. Maar niets was minder waar. Met nog 5 ronden te gaan ben ik naar voren gereden en ging het tempo flink omhoog. Ik schaatste in de 7e positie. Een perfecte plek voor de eindsprint. Een ronde voor het eind zette Foske en Lisa alles op alles en reden de twee dames op kop voorbij. Even dacht ik dat ik kon volgen maar met nog 250 meter moest ik ze toch laten gaan. Ik heb alles gegeven en finishte als 6e. Dan kan ik dus toch best een beetje sprintenHappy. Niet van mezelf verwacht.
Na de wedstrijd ben ik met een deel van onze ploeg naar een hotel in Eindhoven gereden om de volgende ochtend vroeg op het vliegtuig te stappen naar de zon van Girona.
10704414_674724312626627_1606907774914463002_o

Eerste ervaringen in de kopgroep

Gisteren maakte ik voor het eerst kennis met de kopgroep in de marathon op ijsbaan Twente.NKgroningen

Lees meer...

Weissensee, natuurijs!!

_DSC4765 - versie 2

Tot voor kort had ik in mijn hele leven in totaal misschien 2 uur op natuurijs geschaatst. Dat is deze week echter vervijfvoudigd.
Afgelopen week is heel marathon-schaatsend Nederland daar de Weissensee afgereisd. Door ons als wedstrijdrijders worden er verschillende wedstrijden verreden. De belangrijkste wedstrijden zijn de Aart Koopmans Memorial, Het open NK en tot slot de alternatieve elfstedentocht (200km).
De 200km is naar mijn menig nog iets te veel voor mij als jongste rijder dus besloot ik die uitdaging te bewaren voor een ander jaar.
In een dorp vol schaatsers zaten wij met ons team in een gezellig Oostenrijks hotel. Lekkere bedden en goed eten als voorbereiding op de wedstrijden.

Lees meer...