Wat eet een atleet?
Sporters kost
koninklijke salade (met asperges citrus en geitenkaas)
Deze salade smaakt zomers fris en is heerlijk knapperig! De romige smaak van geitenkaas en het zoetzure van de kleine kumquat vruchtjes houden elkaar prefect in balans.
De kumquat is vrij onbekend. Het is een klein, schattig citrus vruchtje dat met schil en al wordt gegeten. En het grappige is; het schilletje is eigenlijk zoeter dan het vruchtvlees en ook nog eens boordevol vitamine C en kalium. Je zou er misschien niet meteen aan denken maar hij is bij uitstek geschikt voor de opmaak van deze lekkere zomerse salade. Een handje kumquats kun je onder andere kopen bij de Ekoplaza. Mocht je ze niet vinden, dan is de geraspte schil van een sinaasappel een goed alternatief. Echter; nu koningsdag voor de deur staat zou ik toch echt gaan voor deze mini oranje hoedjes op je bord.


Recept voor: 2 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 zak veldsla
  • 4 Kumquats (als alternatief kun je de geraspte schil van een sinaasappel gebruiken)
  • groene asperges
  • ± 40 gram verse geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • een broodje om er bij te serveren

Aan de slag
  • Maak de asperges schoon, snijd ze in de lengte doormidden en gril ze kort in olijfolie.
  • Wanneer de asperges rondom gegrild maar nog wel knapperig zijn, haal je ze uit de pan en laat je ze kort afkoelen.
  • Ga verder met de dressing; pers wat sap van een gehalveerde sinaasappel en meng dit met 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel water en zout en peper.
  • Pers het teentje knoflook en hussel dit door de dressing.
  • Snijd van de kumquats dunne plakjes (dit lekkere citrusvruchtje hoor je met schil te eten). Als je in plaats van kumquats sinaasappel gebruikt; snijd of rasp je hele fijne sliertjes van de schil.
  • Brokkel de geitenkaas.
  • Verdeel de veldsla in een mooie saladekom en besprenkel met de dressing
  • Maak je salade op met de gegrilde asperges, geitenkaas, en Kumquats.

terug