Rodelinzen & pompoen curry
Momenteel zitten we midden in de 'vegetarische week'. Alhoewel ik geen vegetariër ben, ben ik wel er voorstander van met regelmaat 'out of the butchers' te denken. Ook met een dagje vleesloos kun je variatie in je voedingspatroon brengen door het grote aanbod van lekkere producten die te verkrijgen zijn. Er zijn zo veel opties dat er eigenlijk niet te kiezen valt. Het is de ideale week om eens te experimenteren en je favoriete vleesvervanger te ontdekken.
Om je te helpen en nieuwe inspiratie te geven heb ik speciaal voor deze week een vega curry gemaakt. Dit is een India's gerecht met rode linzen en pompoen als basis. Uiteraard heb ik hem -zoals echte curry hoort te zijn- lekker smeuïg en romig gemaakt door de toevoeging van kokosmelk. Wat is er nu lekkerder dan met een heerlijk warm naanbroodje in je curry te dippen!
Recept voor: 4 personen
bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
Aan de slag
Om je te helpen en nieuwe inspiratie te geven heb ik speciaal voor deze week een vega curry gemaakt. Dit is een India's gerecht met rode linzen en pompoen als basis. Uiteraard heb ik hem -zoals echte curry hoort te zijn- lekker smeuïg en romig gemaakt door de toevoeging van kokosmelk. Wat is er nu lekkerder dan met een heerlijk warm naanbroodje in je curry te dippen!
Recept voor: 4 personen
bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 200 gram rode linzen
- 1/2 fles pompoen
- 3 rode punt paprika's
- 1 grote rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
- 200 ml kokosmelk
- Indiase currypasta
- 1 rood pepertje
- plakje verse gember
- 1 1/2 theelepel kardemompoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- verse koriander ter garnering
Aan de slag
- verwarm de oven voor op 175 graden.
- Schil de flespompoen en snijd het vruchtvlees in stukjes (ongeveer 2 bij 2 cm).
- Leg alle stukjes pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout, peper, kardemompoeder en korianderpoeder.
- Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de oven. De pompoen moet net gaar worden maar niet super zacht. Hij zal later namelijk nog even mee gekookt worden in de curry.
- Kook de linzen in 5 minuten beetgaar en giet ze af.
- Verwijder de zaadlijsten van de punt papika's en snijd ze in dunne ringen.
- Snipper de ui en de knoflook, snijd de gember fijn en fruit dit samen met de paprika ringen in een grote pan.
- Voeg currypasta (volg de aanwijzingen op de verpakking voor de aanbevolen hoeveelheid) en 2 eetlepels water toe en fruit kort mee.
- Voeg de gepelde tomaten en de kokosmelk toe en roer tot het een geheel is.
- Kook de rode linzen en de pompoen gedurende 5 minuten mee in de curry en garneer het gerecht met een handje verse koriander.
- Serveer met rijst of warm naanbrood.
- Geniet van deze Indiase lekkernij en uiteraard; experimenteer ze ze tijdens de rest van de vegetarische week!